Home » Blog » Zelfcompassie & zelfzorg voor HSP » Hoezo gelukkige HSP?

Mindset als hulpmiddel

Veel HSP betwijfelen regelmatig of ze wel gelukkig kunnen zijn met hun hoogsensitiviteit. Misschien valt er nog mee om te leren gaan, maar gelukkig zijn, dat voelt als een grote stap.

Laat me je geruststellen; geluk is niet alleen een kwestie van goede genen of toeval. Maar vooral een kwestie van gebruik maken van de sterke kanten die je al bezit en je daarmee identificeren. En natuurlijk weet ik dat je daarvoor een verandering van mindset nodig hebt. En laat jij met jouw sensitiviteit nu net heel veel apen en beren hiervoor op de weg zien.

Maar je bent ook goed in staat om juist meerdere mogelijheden en oplossingen te zien. Juist dankzij jouw sensitieve brein. Kortom de basisvoorwaarden zijn aanwezig, nu moet jij jezelf nog toestemming geven om aan jouw mindset te gaan werken. De komende tijd wil ik je hierbij graag ondersteunen.

Een verandering van mindset

Om deze verandering door te zetten, is het van belang te beseffen wat de gedachten over jezelf en jouw hooggevoeligheid eigenlijk zijn. En of jij jezelf toe mag staan om vriendelijker voor jezelf te zijn en meer om jouw zelfzorg te mogen denken. Verder is het belangrijk om je af te vragen in hoeverre jouw naaste omgeving jouw mindset beinvloedt. Hoe denken zij over jou en jouw sensitiviteit en wat doet dit met jou?

En vergeet niet, doordat je alles dieper verwerkt, heb je in potentie juist een enorme mentale kracht!

Wil je hier meer over weten? Lezers van mijn nieuwbrief ontvangen regelmatig tips om een positieve invloed op hun mindset uit te oefenen.

Wil jij de Gelukkige HSP nieuwsbrief ook ontvangen?; Aanmelden

 

Adriana Visser

Helemaal jezelf zijn en het beste uit jezelf halen. Meer dan 20 jaar is dit de kern van mijn werk

Ik ben 23 jaar gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Mijn begeleiding bestaat uit een combinatie van wetenschappelijke inzichten en doorleefde adviezen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin