Home » Blog » Zelfcompassie & zelfzorg voor HSP » Veerkracht is als een batterij

Veerkracht is als een batterij

door | 25 okt, 2019 | Gelukspsychologie voor HSP, Zelfcompassie & zelfzorg voor HSP

Gelukkiger als HSP

Ik ben van mening dat jij met jouw sensitiviteit gelukkiger kunt leven dan je denkt. Dat je niet alleen om hoeft te leren gaan met b.v. overprikkeling of heftige emoties, maar dat ook jij kunt groeien naar levensgeluk.
Overigens als jij jouw zelfzorg serieus neemt en jouw grenzen respecteert, hoef je niet overprikkeld te raken. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is hoogsensitiviteit namelijk geen synoniem van overprikkeling.
Sterker nog, voor mij is mijn hoogsensitiviteit juist mijn grote kracht. En ik begrijp heus dat dit voor veel mensen nog ver weg lijkt. Maar je kunt erin groeien!

Om meer levensgeluk en jouw eigen kracht te gaan ervaren, kun je aan een aantal vaardigheden werken. Een ervan heb ik al eerder benoemd; veerkracht.

Terugveren

Veerkracht helpt je niet alleen om tegenslagen op te vangen, maar ook om terug te veren naar waar je eerder stond. Hoe sneller jou dit lukt, hoe minder diep je hoeft te gaan om vervolgens weer moeizaam omhoog te klimmen. Als jouw veerkracht groeit, kun je zelfs sterker uit tegenslagen komen. Misschien niet meteen maar dan wel later.

Als je veerkracht nu eens als een batterij zou gaan zien, een batterij die je kunt opladen voor jouw energie en geluk. Als jouw batterij vol zit kun je beter met stress omgaan en raak je minder snel burn-out. Zelfzorg en het aangeven van grenzen zorgt ervoor dat jouw batterij voller blijft. Daarbij hoort ook jezelf bewust af te vragen wat jou inspireert en energie geeft. Je hoeft niet alleen uit te rusten om jezelf op te laden. Voor de juiste balans mag je ook juist jezelf voeden met bijvoorbeeld muziek, kunst of gaan dansen.

Ga voor jezelf eens na wat jou energie geeft en zorg dat je jezelf hiermee regelmatig oplaadt!

Adriana Visser

Helemaal jezelf zijn en het beste uit jezelf halen. Meer dan 20 jaar is dit de kern van mijn werk

Ik ben 23 jaar gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Mijn begeleiding bestaat uit een combinatie van wetenschappelijke inzichten en doorleefde adviezen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin