Home » Blog » Hoogsensitiviteit & werkgeluk » Sensitief & ambitieus

Sensitief & ambitieus

door | 17 jul, 2020 | Hoogsensitiviteit & werkgeluk

Op de handrem

Gaat dat eigenlijk wel samen ambities hebben als HSP? Want als je te veel doet raak je toch overprikkeld en je doet het toch altijd anders dan anderen. Dus is er eigenlijk plek voor jou?

En soms voel je het ineens wel, denk je ik heb de wereld iets te brengen. Voel je de energie en wil je er echt voor gaan. Maar dan gebeurt er weer iets en denk je dat het je toch niet gaat lukken.

Klein houden

Veel sensitieve professionals houden zich klein. Onbewust zich kleiner makend.
Bewust om niet afgewezen te worden, omdat ze van jongs af aan al gemerkt hebben dat ze anders zijn.
Te vaak een waardeoordeel over zichzelf en van anderen over het afwijken van de gemiddelde norm. Het idee hebben daardoor minder te zijn, niet voor de eigen waarde te mogen staan.

Maar ook het gevoel hebben niet ambitieus te mogen zijn. Omdat de omgeving er een oordeel over heeft. Ambitieus krijgt vaak een negatieve betekenis meem het zou arrogant en egoistisch zijn.

Daarnaast gehinderd worden door de angst overprikkeld en oververmoeid te raken. Niet beseffend dat juist het constant maar blijven aanpassen de meeste energie kost.

Welke redenen ken jij van jezelf en anderen om je klein te houden?

Ik vertel je dat jij nu mag kiezen voor jezelf, jouw kwaliteiten, passies en verlangens. En daar mag jij schaamteloos ambitieus in zijn. Want jij gaat zo verschil maken en de wereld kleur geven.

Misschien vraag jij je af of dit nu wel de juiste tijd is. Maar juist nu wordt veel duidelijk. Corona vergroot alles uit en verandert onze visie op werk, de samenleving en onszelf. Het maakt duidelijk wat jou energie geeft en kost maar ook hoe wij met elkaar om willen gaan.

Het is nooit de juiste tijd en altijd de juiste tijd voor jou. Houd focus op wat jij nodig hebt ook in moeilijke tijden, juist dan.

Regie pakken

De HSP die wel de ambitie hebben om zichzelf te mogen zijn en hun eigen plek innemen hoeven niet constant last van hun sensitivteit te hebben. Sterker nog zij krijgen energie door zichzelf te zijn i.p.v. energie te stoppen in het zich constant aan te passen.

Ben jij die sensitieve professional die Nu ook ambities mag koesteren? Dan sta ik klaar om samen aan de slag te gaan met jouw persoonlijke leiderschap.

Pak de regie over jouw leven en werk!

Adriana Visser

Helemaal jezelf zijn en het beste uit jezelf halen. Meer dan 20 jaar is dit de kern van mijn werk

Ik ben 23 jaar gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Mijn begeleiding bestaat uit een combinatie van wetenschappelijke inzichten en doorleefde adviezen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin