Bewust omgaan met jouw hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit, innerlijk werk & mindset

Je wilt meer inzicht in jouw hoogsensitiviteit maar ook meer vanuit zelfliefde leven & werken
Je leert hoe jouw hoogsensitiviteit bij jou werkt en wat jij nodig hebt.

Daarnaast wil je werken op de diepere laag om blokkades en belemmerende overtuigingen te doorbreken. Dan al heb je nog onverwerkte gebeurtenissen die je blokkeren.

Mijn naam is Adriana Visser, als geboren kennisexpert met een ijzersterke intuitie zie ik jouw volle potentie maar ook wat jou nog tegenhoudt. Ik bied jou helderheid & structuur. Zodat jij in vrijheid jezelf kunt zijn & authentieke keuzes kunt maken. In jouw leven ga je steeds meer moeiteloosheid ervaren doordat je stopt met aanpassen.

21 jaar specialisme in hoogsensitiviteit heb ik voor jou gebundeld in krachtige trajecten voor jouw professionele ontwikkeling.

Je gaat jouw kwaliteiten inzetten. En de handrem gaat van jouw behoeftes & verlangens af . Hiervoor leer je direct toepasbare stappen waarin je gaandeweg steeds verder gaat groeien.

Stevig Staan

Ik ga jou leren hoe je stevig kunt staan met jouw hooggevoeligheid

& reik jouw de vaardigheden aan die je nodig hebt. Denk b.v. aan;

herkennen van triggers & hun oorsprong

omgaan met blokkades & onderliggende patronen

bij jezelf blijven

je niet onderuit laten halen door belemmerende overtuigingen

je af kunnen sluiten bij te veel prikkels

weten welke gevoelens van jou of van een ander zijn

werken met de verschillende delen van jezelf

jezelf kunnen beschermen

jezelf kunnen opladen

je kunnen ontspannen

een goed contact met jouw lichaam hebben

grenzen aangeven en ervaren

niet langer alles binnen laten komen

Jouw traject is online of in Leeuwarden 

Jouw hersenen werken anders

Laat ik eerst een groot misverstand uit de weg ruimen. Hoogsensitiviteit is niet synoniem aan overprikkeling of over emotioneel zijn. Waar het wel om draait, is dat jouw hersenen anders werken als je hoogsensitief bent. Dat heeft men wetenschappelijk aangetoond door onderzoek en MRI scans.

Bij mensen met hoogsensitiviteit zie je namelijk dat er meer hersengebieden actief zijn. Dit noemen we diepgaande verwerking. Mensen die hoogsensitief zijn, denken daadwerkelijk anders.

Als HSP specialist kan ik je vertellen dat diepgaande verwerking  dus de kern van jouw hooggevoeligheid vormt. En daarmee de bron tot inzicht in en groei met jouw hoogsensitiviteit.

Wat leer je

Je krijgt kennis over jouw hoogsensitieve brein en leert hoe je er een positieve invloed op uit kunt oefenen met o.a. jouw gedachten.

Je leert hoe jouw zintuigen en brein daadwerkelijk anders werken en welke invloed dit op jou en jouw leven heeft.

Je leert overprikkeling te herkennen, hoe je het kunt voorkomen en als je al overprikkeld bent, manieren om weer in balans te komen.

Je krijgt inzicht in jouw emoties en hoe deze te kalmeren. En je leert de achterliggende behoeften herkennen en vervullen.

Je leert welke type HSP jij bent en wat dit voor jou betekent.

Door de bewuste toepassing groei jij snel naar een krachtige mindset en meer zelfvertrouwen. 

Je staat niet langer stil en boekt blijvende vooruitgang.

Diepgaande verwerking

Je krijgt kennis over jouw hoogsensitieve brein & systeem en leert hoe je er een positieve invloed op uit kunt oefenen met o.a. jouw gedachten.

Je leert hoe jouw zintuigen en brein daadwerkelijk anders werken en welke invloed dit op jou en jouw leven heeft.

Overprikkeling of onderprikkeling?

Je leert overprikkeling & onderprikkeling herkennen, hoe je het kunt voorkomen en manieren om weer in balans te komen.

Je krijgt inzicht in jouw emoties en hoe deze te kalmeren. En je leert de achterliggende behoeften herkennen en vervullen

Type HSP

We gaan onderzoeken of jij ;

  • een Introverte rustzoeker bent
  • een Extraverte Rustzoeker
  • dan al een Introverte Sensationseeker
  • of een Extraverte Sensationseeker

Door kennis van jouw type, leer je beter jouw randvoorwaarden herkennen & erkennen.

Innerlijk compas

Je leert aandachtig te luisteren naar wat jij Echt wilt en nodig hebt. Je gaat meer voor jezelf kiezen. Het wordt jou steeds duidelijker dat jouw hoogsensiviteit eigenlijk een innerlijk compas is.

Je zorgt voor zelfconnectie & kiest voor zelfliefde.

 

Energiewerk

We gaan bewust maken wat jou energie kost en energie geeft. Zowel in jouw priveleven als in jouw werk of onderneming.

Je leert technieken die er voor zorgen dat jij mentaal, emotioneel, fysiek maar ook in energie stevig blijft staan.

Mindset

Je gaat kiezen om krachtige gedachten in te zetten, te focussen op waar jij naar toe wilt. Om jouw leven te veranderen moet je ook jouw gedachten veranderen.

Je krijgt meer levensplezier & werkgeluk door jezelf te zijn, je niet langer aan te passen.

De diepere laag

Vanuit mijn psychologische achtergrond coach ik jou op de diepere lagen, zodat jij een blijvende transformatie bereikt. Ik help je niet alleen met innerlijk werk en energiewerk, maar geef je ook praktische handvatten die je nodig hebt.

Ik combineer gesprekken altijd met verdiepende werkvormen.

Zoals Voice Dialogue, energetische therapie, hypnotherapie of regressietherapie

We bespreken samen welke combinatie geschikt voor jou is.

Mindset

Als HSP verwerk je alles diepgaand en denk je dus ook veel na. Je ziet sneller problemen maar ook oplossingen. En wij gaan ons nu richten op jouw gedachtenkracht!

Jouw mindset bepaalt grotendeels hoe jouw leven eruit ziet. Om jouw leven te veranderen moet je jouw gedachten veranderen. Negatieve gedachten zie je veerkrachtig onder ogen. En laat los waar je geen invloed op hebt.

Vervolgens focus jij jouw gedachten op waar jij naar toe wilt. Houd je niet in bij jouw verlangens, behoeftes en wensen. Gun jezelf het beste. Zie het, voel het of weet het alsof je al bent waar je wilt zijn.  Creer intenties en ondersteun ze met een krachtige energie. Maar zet ook stappen door jouw gedrag te veranderen. Jouw gedachten, verlangens, intenties, energie en gedrag moeten in overeenstemming met elkaar zijn. Aligned dus. Zo onstaat er balans en rust. Doordat alles een geheel wordt en er geen onderlinge discrepantie meer is.

Als CK Psychosociaal Kwaliteitstherapeut & coach aangesloten bij CAT en RBCZ.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deels de kosten vanuit de aanvullende verzekering.

Daarnaast stellen veel werkgevers budget beschikbaar in het kader van persoonlijke ontwikkelingsplannen, scholings- of reintegratietrajecten.

Grenzen ervaren & stellen

Je bent vooral bezig met wat anderen willen, wat ze van je vinden of nodig hebben. Je voelt ze dan ook sterk aan.  Maar als HSP mag je ook leren om meer aan jezelf te denken.

Aan wat jij nodig hebt, waar jij gelukkig van wordt. Onder welke voorwaarden jij kunt functioneren.

Je mag je er bewust van worden wat jou energie kost en geeft, wat jouw energielekken zijn.

Maar ook wat jou tegenhoudt om dit aan te geven. Is het dat je nog moet leren herkennen en erkennen wat je nodig hebt? Of ben je niet duidelijk in wat je wilt? Zijn er onderliggende patronen die jou hierin blokkeren? Delen in jezelf, bepaalde karaktereigenschappen, hoe je opgegroeid bent?

Stress door afwijzingsgevoeligheid

Veel HSP hebben hebben een grote innerlijke criticus door afwijzingsgvoeligheid.

Angst voor afwijzing door schuld- & schaamtegevoelens is groter dan de wens om jouw grenzen te (h) erkennen en gewaardeerd te worden voor wie je bent. Je bent constant alert op een mogelijke afwijzing.

Door Rejection Sensitivity voel jij je in sociale relaties snel afgewezen, ben je er te veel mee bezig wat de ander van je vindt.

Of ben je bang dat je tekort schiet dan al door de mand valt. Je hebt de neiging tot pleasen, in de hoop dat je voldoet aan de verwachtingen van anderen. Doordat jij je onveilig voelt kom je vast te zitten in een gedachten – & gedragspatroon dat je ontzettend veel energie kost en veel stress bezorgt.

 

Een duurzame en blijvende doorbraak bereik je niet met een paar sessies, maar met een traject waarin we wat langer samenwerken. Zo blijven er geen vragen onbeantwoord en krijg je alle tools en de support die jij nodig hebt om steeds verder te kunnen groeien in jouw proces.

Na afloop van de introductiesessie deel ik dan ook met je hoe we dat samen kunnen invullen en bepalen we of dit de juiste stap voor jou is.

 

“Adriana heb ik uitgekozen in mijn zoektocht naar hulp. Adriana is gespecialiseerd in verschillende vakgebieden wat voor mij goed voelde, bij mij past. Tijdens de eerste ontmoeting voelde ik mij op mijn gemak, om mijn verhaal te durven delen, zonder enig ongemak. Adriana heeft een warm, rustige open houding en een luisterend oor, zonder enig oordeel. Er werden precies de juiste vragen gesteld op de juiste momenten. Ik had innerlijk kind stukken wat nog verder mocht helen, iemand die mij daar in kon “ondersteunen”. Adriana wist heel goed om verheldering te geven in mijn verhaal, zodat kwetsbare stukken voor mij duidelijk werden..stukken vielen op zijn plek, daar waar ik verder mocht gaan onderzoeken. Mede door hypnotherapie en energetisch werk van Adriana heb ik (ook) mijn gevoeligheid beter leren (er)kennen, dit wat mijn kracht is in dit leven. Het voelde alsof ik niet voor niets bij Adriana terecht was gekomen. Adriana wist mijn kracht goed te benadrukken, dat het helemaal oke is om “gewoon te mogen zijn” vanuit mijn essentie. Ik durf daarin steeds meer mijn ruimte in te nemen. Naast al haar professionele kennis/ vakwerk wat ze vanuit haar intuïtie super goed doet, vind ik Adriana een ontzettend fijn, zacht mens. Ik ben haar dankbaar voor al haar hulp op mijn pad. Ik zou haar zeker aanraden wanneer je een “steun in je rug” kan gebruiken.”

Sharona

Adriana helpt op een unieke manier vraagstukken op te lossen door iemands eigen vermogens aan te boren en deze te empoweren.
Daarnaast geeft zij ook praktische handvatten hoe je hiermee vervolgens aan de slag kunt gaan. 
J.W.

Wat zijn jouw resultaten

Je hebt weer energie

Je geniet meer van het leven

Je bent meer ontspannen

Je weet wat je nodig hebt

Je gaat bewust met jouw hoogsensitiviteit om

Je bewaakt jouw grenzen

Je bent vriendelijk voor jezelf

Je neemt de regie over de verschillende delen in jezelf

Je kiest blijvend voor zelfzorg

Introductiesessie

Klaar voor de eerste stap

Neem dan contact met me op voor een introductiesessie.

Tijdens de sessie wordt duidelijk welke invloed jouw hoogsensitiviteit op jou heeft en hoe jij een duurzame doorbraak kunt bereiken. Je krijgt jouw persoonlijke aandachtspunten helder en we bespreken jouw traject op maat.

Jouw investering is 99 euro.